Apa alcalina

Apa Structurata
Echilibrul acid/alcalin in corp este atat de important incat organismul si-a creat mecanisme prin care acesta este adus la nivelul normal. Chiar daca dieta noastra este extrem de acida, el pastreaza pH-ul sangelui la un nivel stabil de 7,35-7,45. Daca pH-ul sangelui la nivelul arterelor scade sub 7, omul poate intra in coma sau poate chiar muri.
Cele mai multe probleme de sanatate, generatoare de boli degenerative, sunt datorate nivelulului prea mare de aciditate din corp.
Deseurile acide in exces sunt eliminate partial prin rinichi, plamani si piele, dar o parte din ele sunt depozitate in tesuturile corporale (de regula, la nivelul burtii, in cazul barbatilor, si al soldurilor, in cazul femeilor), precum si in zona incheieturilor, fenomen care genereaza guta si artrita.

Deseurile organice din corp.
Cele mai comune deseuri organice acide din corpul nostru sunt acidul acetic, amoniacul, acidul carbonic, dioxidul de carbon, colesterolul, acizii grasi, acidul lactic si acidul uric. Evident, noi avem nevoie de o parte din aceste substante, dar din cauza dietei moderne si a stresului, echilibrul este perturbat, iar nivelele ridicate pot conduce la artrita, guta, reumatism, si alte afectiuni degenerative.
in paranteza fie spus, echilibrul electrolitic este la fel de important si pentru plante. Pe solurilor relativ bogate in nutrienti e necesar si controlul periodic pentru modificarea aciditatii solului ceruta de cultura (specifica fiecarei plante) pentru o recolta buna.

Cancerul
Toxicitatea crescuta a organismului poate cauza aparitia unor tumori, fapt aratat si in pagina initiala a site-lui. Unele microorganisme banale, existente in mod normal in corp, asa cum este Candida, pe fondul acestei toxicitati si a imunitatii scazute, pot genera reactiile de stres si duce la formarea tumorilor. Alcalinizarea tractului digestiv - cu o substanta alcalina - s-a observat ca poate rezolva simplu, cu succes, o problema deosebit de grava. Acesti fungi nu prolifereaza in mediu alcalin.
Multe discutii in presa au fost dupa ce s-au dat publicitatii unele rezultate ale cercetarilor facute de doctorul Tullio Simoncini in oprirea dezvoltarii tumorilor folosind un tratament simplu, tratamentul cu bicarbonat de sodiu inserat in tractul digestiv. Interesant este ca astfel s-au obtinut si remisii ale tumorilor.
Mult mai simplu de administrat si la fel de eficient este sa se foloseasca, pentru realizarea echilibrului electrolitic in corp, APA ALCALINA.

De ce este atat de importanta apa alcalina ionizata?
  • Este benefica in tratamentul „bolilor legate de batranete" si al altor boli degenerative.
  • Contracareaza acumularea deseurilor acide in organism. Contracareaza acidoza.
  • Este un antioxidant la fel de puternic ca si vitaminele A, C si E, picnogenolul si seleniul, dar fara a avea efecte secundare negative. incarcatura sa ionica neutralizeaza radicalii liberi.
  • Furnizeaza cantitati mai mari de oxigen corpului.
  • Ajuta in metabolizarea mai buna a nutrientilor. Pacientii simt ca au mai multa energie.
  • Fortifica si stimuleaza sistemul imunitar.
  • Prin echilibrarea pe care o produce, pacientii pot face mai bine fata stresului.
Dat fiind ca aproape toate alimentele procesate si de provenienta animala, maresc cantitatea deseurilor organice acide din corp recomandam folosirea apei alcaline. Apa alcalina ionizata poate neutraliza deseurile acide, generand reactii chimice cu acestea, dislocandu-le, fortand astfel eliminarea lor, in timp, din organism.
Prin consumul regulat de apa alcalina ionizata, procesul de imbatranire poate fi inversat si cantitatea de deseuri acide poate fi redusa pe termen lung (daca nu s-au produs deja daune ireversibile la nivelul organelor interne si al tesuturilor), ajungand in final egala cu cea specifica unei persoane mult mai tinere.
Prin ingerarea zilnica a unui litru si jumatate de apa alcalina ionizata, deseurile organice rezultate ca urmare a alimentatiei acide sunt eliminate cu usurinta. Mai mult, pe termen lung depozitele de deseuri acide acumulate in timp sunt dislocate si eliminate la randul lor. Din acest punct de vedere, nu exista nici o indoiala ca apa alcalina ionizata este infinit mai buna decat pastilele cu calciu sau alte tablete alcaline.
Consumul regulat de apa alcalina ionizata are si un efect secundar, dar pozitiv, si anume acela ca nu reduce cantitatea de substante alcaline din corp (atat de importante pentru metabolismul acestuia), precum calciul, potasiul, magneziul si sodiul.